Vijesti i obavještenja

Posjeta Uredu za reviziju povodom EURORAI seminara

Dževad Nekić, generalni revizor Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine i Mia Buljubašić, šefica Kabineta ugostili su gospodina Friedricha Pammera, predsjednika Evropske organizacije regionalnih revizorskih institucija i predsjednika Revizorskog suda Gornje Austrije i Edgara Thinnesa, predstavnika revizorske institucije autonomne zajednice Valensije 4. 11. 2021. godine, povodom predstojećeg seminara Evropske organizacije regionalnih revizorskih institucija.

Ured za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine je domaćin međunarodnog seminara Evropske organizacije regionalnih revizorskih institucija (EURORAI), koji će se održati u Sarajevu periodu od 4. do 6. novembra 2021. godine, a koji će biti posvećen temi „Vrijednosti i koristi regionalnih revizorskih institucija javnog sektora u kontekstu pandemije COVID-19”. Očekuje se učešće preko 60 rukovodioca regionalnih revizorskih institucija.

Ova posjeta bila je korisna prilika za razmjenu iskustava u radu ovih revizorskih institucija i za diskusiju o budućoj saradnji.

Sarajevo, 4. 11. 2021. godine