Vijesti i obavještenja

Obavještenje

Imajući u vidu proglašenu pandemiju koronavirusa od strane Svjetske zdravstvene organizacije, Naredbe Kriznog štaba Federalnog minista rstva zdravstva i Odluke Vlade Federacije BiH o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa na području FBiH od 16. 3. 2020. godine,obavještavamo subjekte revizije utvrđene Planom revizije za 2019/2020. godinu i javnost, da će Ured za reviziju institucija u FBiH koristiti kolektivni godišnji odmor u periodu od 23.-27. 3. 2020. godine s ciljem sprečavanja štetnih posljedica po zdravlje uposlenika Ureda za reviziju, uposlenika subjekata za revizij u kao i drugih.

Rukovodeći se nadležnostima i m andatom Ureda za reviziju osigurat će se dežurstvo tokom radnog vremena kako bi se obezbijedilo minimalno funkcionisanje u nastalim vanrednim   okolnostima.

Vodeći računa o Planu revizije za 2019/ 2020. godinu uposlenici Ureda za reviziju će prikupljanje dokumentacije i komunikaciju sa subjektima  revizije obavljati elektronski i na drugi posredan  način.

Nastavit će se pratiti situacija i preporuke nadležnih organa i ustanova, te pravovremena   reagovati.

 

GENERALNI REVIZOR

Dževad Nekic